Am aflat!

Am aflat!

Nu întotdeauna am ales bine, nu întotdeauna am fost liber să aleg. Am încurcat drumurile, căile, cărările. M-am uitat, am văzut şi am priceput. Dar drumu-i lung şi împlinirea-i departe. Ca să mă pot aduna, a trebuit întâi să mă risipesc. Acum ştiu cine sunt. (Grigore Leşe)
"Fără Hristos viaţa fiecăruia dintre noi e o crimă perfectă"
Tatăl către fiul său, despre o căsnicie fericită

Tatăl către fiul său, despre o căsnicie fericită

„Amice, probabil vei ajunge să îți dorești să te căsătorești din toate motivele greșite. Cu toții o facem. De fapt, cel mai întâlnit motiv pentru a te căsători este totodată și cel mai periculos: ne căsătorim pentru că avem impresia că ne va face fericiți. Să te căsătorești pentru a fi fericit este cel mai sigur mod de a ajunge la divorț”, scrie dr. Flanagan în scrisoarea publică  adresată fiului său.

În schimb, „o căsătorie devine frumoasă atunci când doi oameni îmbrățișează singurul motiv bun pentru a te căsători: să exersezi sacrificiul zilnic al egoului”. Egoul, spune dr. Flanagan, „este acea parte a ta care îți protejează inima”. Cu timpul însă, acesta se transformă dintr-un zid prin care îi ții la distanță pe cei care vor să te rănească, într-un instrument ofensiv, dotat cu „tunuri” prin care îi rănești pe ceilalți, precum mânia, critica, divizarea sau bârfa. „De fapt, mulți dintre noi ne temem că inimile noastre nu vor fi suficient de bune pentru a fi iubite de alți oameni, așa că alegem să stăm în siguranță și protejați în spatele zidurilor noastre înalte.”Comentarii prin Facebook

Nici un mesaj.

Scrie un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook