Am aflat!

Am aflat!

Nu întotdeauna am ales bine, nu întotdeauna am fost liber să aleg. Am încurcat drumurile, căile, cărările. M-am uitat, am văzut şi am priceput. Dar drumu-i lung şi împlinirea-i departe. Ca să mă pot aduna, a trebuit întâi să mă risipesc. Acum ştiu cine sunt. (Grigore Leşe)
"Fără Hristos viaţa fiecăruia dintre noi e o crimă perfectă"
Președintele Italiei, Sergio Mattarella, către tineri: Citiți Dostoievski dacă vreți să înțelegeți viața!

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, către tineri: Citiți Dostoievski dacă vreți să înțelegeți viața!

Cărțile sunt o resursă inepuizabilă pentru înțelegerea și parcurgerea vieții, spune președintele italian Sergio Mattarella, care îi îndrumă pe tineri să citească în special clasicii ruși.

În timpul unui colocviu găzduit de cotidianul Corriere della Sera, președintele italian le-a vorbit tinerilor despre importanța lecturii.

”Respect alegerea fiecăruiam dar aș dori să repet ceea ce le spun și nepoților mei adolescenți: cărțile sunt o resursă inepuizaibilă pentru înțelegerea vieții și parcurgerea ei. Începeți cu Dostoievski, dragi copii! Citiți-l și veți vedea că nu știți prea multe despre viață”, a spus Mattarella. El a povestit că a fost un împătimit al lecturii, încă de tânăr. Și a citit de la Dostoievski și Soljenițîn până la William Somerset Maugham și Paul Claudel.

Citeste mai departe aici.Comentarii prin Facebook

Nici un mesaj.

Scrie un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook