Am aflat!

Am aflat!

Nu întotdeauna am ales bine, nu întotdeauna am fost liber să aleg. Am încurcat drumurile, căile, cărările. M-am uitat, am văzut şi am priceput. Dar drumu-i lung şi împlinirea-i departe. Ca să mă pot aduna, a trebuit întâi să mă risipesc. Acum ştiu cine sunt. (Grigore Leşe)
"Fără Hristos viaţa fiecăruia dintre noi e o crimă perfectă"
Peste 90% din timișorenii care au fost consultați gratuit suferă de DEPRESIE

Peste 90% din timișorenii care au fost consultați gratuit suferă de DEPRESIE

Rezultate alarmante după ce s-a finalizat campania de testare a memoriei și a depresiei, organizată de Centrul Memoriei Timișoara la sfârșitul lunii septembrie. Din cele 95 de persoane testate pentru depistarea problemelor de memorie, doar trei persoane au obținut valori normale. „Restul se încadrează la un scor care evidențiază fie un deficit cognitiv minor, fie o boală de memorie în stadiu incipient spre mediu”, anunță reprezentanții Centrului Memoriei din Timișoara.

În ceea ce privește campania de testare a depresiei, rezultatele sunt la fel de îngrijorătoare. Din cele 24 de persoane care s-au prezentat pentru depistarea depresiei, doar două s-au încadrat în valori normale, patru persoane au o formă de depresie severă, iar restul timișorenilor consultați se află într-o formă ușoară de depresie.

„Îngrijorător este faptul că fiecare campanie pe care o desfășurăm relevă un număr tot mai mare de persoane care sunt în pericol de a dezvolta o formă de demență, iar conștientizarea acestui lucru ne determină să tragem încă o dată un mare semnal de alarmă că și creierul se poate îmbolnăvi, iar el, creierul, odată bolnav, trebuie tratat, pentru că de el depinde funcționarea întregului nostru organism!

Citeste mai departe aici.Comentarii prin Facebook

Nici un mesaj.

Scrie un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook