Am aflat!

Am aflat!

Nu întotdeauna am ales bine, nu întotdeauna am fost liber să aleg. Am încurcat drumurile, căile, cărările. M-am uitat, am văzut şi am priceput. Dar drumu-i lung şi împlinirea-i departe. Ca să mă pot aduna, a trebuit întâi să mă risipesc. Acum ştiu cine sunt. (Grigore Leşe)
"Fără Hristos viaţa fiecăruia dintre noi e o crimă perfectă"
Lucrul cu emoţiile noastre

Lucrul cu emoţiile noastre

Un aspect pe care ar trebui să-l menţionăm despre emoţiile noastre este faptul că atunci cand încercăm să le ascundem, ele ies la suprafaţă într-o modalitate mai evidentă şi poate chiar mai zgomotoasă.

De asemenea, tot emotiile sunt cele care ne ghideaza comportamentul.

Noi avem tendinta de a ne indeparta de lucrurile pe care le experimentam ca fiind rele si de a ne indrepta catre lucrurile pe care le vedem ca fiind bune.

Un alt rol pe care emotiile il indeplinesc este acela de a ajuta oamenii sa-si identifice nevoile. In acest sens, putem lua exemplul foamei.

Procesele fiziologice au implicatii profunde, declansand diferite reactii corporale, dar si psihologice. Senzatia de foame este foarte eficienta in mobilizarea actiunilor adecvate de cautare a hranei. In mod similar, anxietatea pare sa activeze constiinta pericolului si nevoia de a actiona pentru a obtine siguranta.

Gandire si emotie. Întregul articol AICI.Comentarii prin Facebook

Nici un mesaj.

Scrie un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook