Am aflat!

Am aflat!

Nu întotdeauna am ales bine, nu întotdeauna am fost liber să aleg. Am încurcat drumurile, căile, cărările. M-am uitat, am văzut şi am priceput. Dar drumu-i lung şi împlinirea-i departe. Ca să mă pot aduna, a trebuit întâi să mă risipesc. Acum ştiu cine sunt. (Grigore Leşe)
"Fără Hristos viaţa fiecăruia dintre noi e o crimă perfectă"
Dragostea nu te face prizonier într-o relaţie

Dragostea nu te face prizonier într-o relaţie

Autor: Lili
Sursa articol aici.

“Singurătatea”, un cuvânt care şi acum mă face să vreau să închid ochii pentru o secundă şi să încerc să alung tot ceea ce înseamnă acel cuvânt, din fiinţa mea. Cineva mi-a spus odată „Bucură-te de singurătate!”, în gândul meu am spus „o să încerc”, dar nu am încercat, am încercat doar în“Singurătatea”, un cuvânt care şi acum mă face să vreau să închid ochii pentru o secundă şi să încerc să alung tot ceea ce înseamnă acel cuvânt, din fiinţa mea. Cineva mi-a spus odată „Bucură-te de singurătate!”, în gândul meu am spus „o să încerc”, dar nu am încercat, am încercat doar în modul în care ştiam eu să mă bucur de singurătate.

Singurătatea poate fi o bucurie, să stai cu tine însuţi, să ai timp să discuţi cu tine, cu Dumnezeu, să te gândeşti, dar poate fi şi un demon atunci când constaţi că „eşti singur”, atunci când în minte îţi apar dintr-o dată dar atât de grăbite cuvintele „eşti singură.” şi simţi că s-a distrus totul. Singurătatea atunci când este demon, când iei demonul din ea, atunci îţi poate distruge viaţa, a ta şi în mod straniu a celorlalţi. Fiindcă demonul acela te face slab, neputincios, fără dorinţă de viaţă, iar când apare o altă persoană te face dependentă de acel om.

„Dragostea este liberă”, ştim cuvintele acestea, dar oare ştim ce înseamnă? Dragostea nu constrânge pe nimeni, poate trăi la distanţă, este liberă de iluzii, nu este subjugată şi nici nu subjugă, dragostea nu este dependentă. modul în care ştiam eu să mă bucur de singurătate.

Într-o zi ascultam o melodie, o melodie străină pe care o ştiam şi care în trecut îmi plăcuse foarte mult, dar pe care am ajuns să o ascult rar, în ziua aceea am ascultat-o iar când am ajuns la un vers care spunea „vreau să mor/fără dragostea ta/totul e un dezastru/” , am oprit melodia şi de atunci nici n-am mai ascultat-o. Am început să am o reacţie urâtă, un tremur de fiecare dată când văd astfel de versuri sau fragmente din cărţi. De curând găsisem o carte, care iniţial începuse destul de bine, până când m-am lovit de cuvinte precum „depind”, „dependent” etc şi am avut o reacţie cum nu mai avusesem până acum niciodată la astfel de cuvinte.

Citeste mai departe aici.Comentarii prin Facebook

Nici un mesaj.

Scrie un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook