Am aflat!

Am aflat!

Nu întotdeauna am ales bine, nu întotdeauna am fost liber să aleg. Am încurcat drumurile, căile, cărările. M-am uitat, am văzut şi am priceput. Dar drumu-i lung şi împlinirea-i departe. Ca să mă pot aduna, a trebuit întâi să mă risipesc. Acum ştiu cine sunt. (Grigore Leşe)
"Fără Hristos viaţa fiecăruia dintre noi e o crimă perfectă"
Cum funcționează metoda “loverboy”, folosită de traficanții de ființe umane pentru a le convinge pe tinere să se prostitueze

Cum funcționează metoda “loverboy”, folosită de traficanții de ființe umane pentru a le convinge pe tinere să se prostitueze

69 de persoane din vestul țării au devenit, anul trecut, victime ale traficului de ființe umane, potrivit unei statistici furnizate de Centrul Regional Timișoara. Dintre acestea, 34 sunt femei, iar 60 % din victime provin din familii din mediul rural, sărace și dezorganizate.

O parte din fetele care ajung pe mâna traficanților și apoi se prostituează fac acest lucru de bună voie. Și asta pentru că și traficanții și-au dat seama că există riscuri prea mari dacă ar apela la răpirea lor și la abuzuri fizice. Astfel, de câțiva ani, se folosește metoda “loverboy” de inducere a tinerelor în eroare, victimele devenind dependente emoțional și afectiv de traficanți. Prin această metodă, un traficant reușește să seducă o fată, o face să se îndrăgostească de el, o convinge că își dorește să-și întemeieze o familie cu ea, iar apoi îi propune să se prostitueze pentru a avea un venit decent.

“Totul pleacă din dorința fetelor de a fi iubite, pentru că asta le lipsește în familia din care provin, care, de cele mai multe ori, este dezorganizată. Faptul că nu primesc afecțiune și dragostea de care au nevoie în familie le face să fie atât de vulnerabile. E trist că se întâmplă așa”, povestește Mariana Petersel, președinta Asociației “Generație Tânără” din Timișoara, care le ajută pe victimele traficului de ființe umane să se recupereze și să poată să ducă o viață normală după ce au fost scoase din mâinile proxeneților.

Citește mai departe AICI.Comentarii prin Facebook

Nici un mesaj.

Scrie un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook