Am aflat!

Am aflat!

Nu întotdeauna am ales bine, nu întotdeauna am fost liber să aleg. Am încurcat drumurile, căile, cărările. M-am uitat, am văzut şi am priceput. Dar drumu-i lung şi împlinirea-i departe. Ca să mă pot aduna, a trebuit întâi să mă risipesc. Acum ştiu cine sunt. (Grigore Leşe)
"Fără Hristos viaţa fiecăruia dintre noi e o crimă perfectă"
Coaliţia pentru Familie SALUTĂ protocolul dintre Ministerul Educaţiei şi Patriarhie: “Protestele ASUR reprezintă o minoritate”

Coaliţia pentru Familie SALUTĂ protocolul dintre Ministerul Educaţiei şi Patriarhie: “Protestele ASUR reprezintă o minoritate”

Protocolul semnat între Ministerul Educaţiei Naţionale, Patriarhia Română şi Secretariatul de Stat pentru Culte a trezit reacţia societăţii civile.

Coaliţia pentru Familie salută semnarea acestui document, considerându-se că se sprijină pe “prevederile Constituţiei României, ale Codului Civil şi a Legii Educaţiei Naţionale”, se arată într-un comunicat semnat de 27 de organizaţii non-guvernamentale.

Membrii Coaliţiei pentru Familie susţin că o creştere a calităţii învăţământului nu se poate face decât printr-o “strânsă colaborare între Ministerul Educației Naționale și Biserică” şi solicită ca profesorii de religie să asigure “transmiterea învățăturii de credință pe care noi, formați în timpul regimului comunist, nu am dobândit-o în cadrul școlii“.

Iniţiatorii comunicatului mai susţin că protestele ASUR (Asociaţia Socialist Umanistă din România, n.r.) sunt “izolate” şi “reprezintă doar opinia unei minorități antireligioase, angajată într-o luptă declarată, nedemocratică, pentru marginalizarea a tot ce ține de spiritualitate în spațiul public și care dorește, în special, minimalizarea rolului pe care Biserica Ortodoxă Română l-a avut și îl are în structurarea societății românești“, conform documentului primit la redacţie.

De asemenea, semnatarii susţin că protestele împotriva acestui acord reprezintă “discriminarea largii majorități a românilor, care și-au declarat apartenența la credința creștin-ortodoxă“, pentru că astfel de documente sunt semnate şi cu celelalte culte din România.

Citeşte comunicatul în întregime AICI.Comentarii prin Facebook

Nici un mesaj.

Scrie un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook