Am aflat!

Am aflat!

Nu întotdeauna am ales bine, nu întotdeauna am fost liber să aleg. Am încurcat drumurile, căile, cărările. M-am uitat, am văzut şi am priceput. Dar drumu-i lung şi împlinirea-i departe. Ca să mă pot aduna, a trebuit întâi să mă risipesc. Acum ştiu cine sunt. (Grigore Leşe)
"Fără Hristos viaţa fiecăruia dintre noi e o crimă perfectă"
Cea mai mare colecție de cărți în format electronic a devenit gratuită; De unde o poți descărca

Cea mai mare colecție de cărți în format electronic a devenit gratuită; De unde o poți descărca

Cei care vor să aibă acces la o parte din librăria de cărţi şi manuscrise ale Vaticanului în format digital, pot acum să o facă direct din browser. Aproximativ 4.000 de volume au fost scanate şi publicate gratuit pe site-ul oficial al bibliotecii din Vatican, putând fi acum citite de oricine, de oriunde şi de pe orice dispozitiv.

Cărţile au fost scanate de compania NTT DATA, care a realizat şi tehnologia de vizualizare a acestora. Este vorba despre un software care redă imagini la rezoluţii mari, indiferent de tipul dispozitivului utilizat. Proiectul, a cărui dezvoltare a durat patru ani, a debutat iniţial în luna martie.

Atunci a fost pusă la punct infrastructura serviciului, însă abia acum pot vizitatorii să acceseze conţinutul librăriei digitale. Din păcate însă, nu totul este gata. NTT speră să poată adăuga o funcţie de „search” eficientă înainte de finalul lui 2014 şi aşteaptă feedback-ul utilizatorilor pentru a îmbunătăţi serviciul în viitor.

Biblioteca din Vatican a fost fondată în 1475 şi este una dintre cele mai vechi din lume. În prezent include 1,1 milioane de cărţi şi multe alte zeci de mii de lucrări şi manuscrise. Prefectul bibliotecii, Monsignor Cesare Pasini, a declarat că Vaticanul va adopta noile tehnologii pentru a face aceste scrieri mai bine cunoscute în lume.

Citeste mai departe aici.Comentarii prin Facebook

Nici un mesaj.

Scrie un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook