Am aflat!

Am aflat!

Nu întotdeauna am ales bine, nu întotdeauna am fost liber să aleg. Am încurcat drumurile, căile, cărările. M-am uitat, am văzut şi am priceput. Dar drumu-i lung şi împlinirea-i departe. Ca să mă pot aduna, a trebuit întâi să mă risipesc. Acum ştiu cine sunt. (Grigore Leşe)
"Fără Hristos viaţa fiecăruia dintre noi e o crimă perfectă"
Ce se întâmplă cu corpul tău dacă stai în preajma unui fumător

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă stai în preajma unui fumător

Se spune că fumatul ajută la menținerea siluetei și majoritatea fumătorilor se tem că dacă renunță la acest viciu, se îngrașă. Un nou studiu, demonstrează însă că fumatul pasiv duce la acumularea kilogramelor nedorite.

”Cei care stau în casă cu un fumător, în special copiii, au un risc crescut de boli de inimă și de probleme metabolice grave”, explică autorul studiului Benjamin Bikman, profesor de biologie la Universitatea Brigham Young.

În cadrul testelor de laborator, cercetătorii au expus șoarecii fumului de țigară și le-au urmărit starea metabolică. Rozătoarele care au ”fumat” pasiv au luat în greutate. Oamenii de știință au descoperit că fumul de țigară duce la alterarea mitocondriilor, afectând capacitatea organismului de a răspunde la insulină.

Un studiu anterior a demonstrat că fumatul pasiv îmbătrâneşte arterele copiilor cu aproximativ trei ani, crescând astfel riscul unui atac de cord.

Citeste mai departe aici.Comentarii prin Facebook

Nici un mesaj.

Scrie un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook