Am aflat!

Am aflat!

Nu întotdeauna am ales bine, nu întotdeauna am fost liber să aleg. Am încurcat drumurile, căile, cărările. M-am uitat, am văzut şi am priceput. Dar drumu-i lung şi împlinirea-i departe. Ca să mă pot aduna, a trebuit întâi să mă risipesc. Acum ştiu cine sunt. (Grigore Leşe)
"Fără Hristos viaţa fiecăruia dintre noi e o crimă perfectă"
18 octombrie: Împotriva traficului de persoane

18 octombrie: Împotriva traficului de persoane

de Alina Ioana Dida

Traficul de persoane este sclavia zilelor noastre. Conform estimărilor, astăzi trăiesc mult mulți oameni în sclavie decât vreodată în istorie. Traficul de persoane are loc în toată lumea, inclusiv în Europa. Mii de persoane sunt exploatate anual sub diferite forme.

La momentul actual, traficul de persoane este a doua cea mai profitabilă afacere ilegală din lume, după droguri şi arme. Unul din motivele pentru care este o afacere profitabilă este că, spre deosebire de droguri, o persoană poate fi revândută. 18 octombrie este ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

Aproximativ 62% din traficul de persoane din Uniunea Europeană se face în scopul exploatării sexuale, iar locul secund e ocupat de traficul prin muncă forțată.
Printre celelalte tipuri de trafic de persoane există obligarea la cerșetorie şi la comiterea de fapte ilegale.

Majoritate victimelor traficului de persoane din Uniunea Europeană sunt recrutate din estul Europei, din țările unde oamenii au mai puține opțiuni şi sunt mai puţin informaţi.

O pondere mare din traficul de persoane îl are exploatarea sexuală. Din numărul victimelor exploatate sexual, multe victime sunt minore.

Citeste mai departe aici.Comentarii prin Facebook

Nici un mesaj.

Scrie un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook